Vigtigt med kvalitets spærtræ

Er du i tvivl om, om dit tag har brug for en restaurering eller måske endog en udskiftning? Er du dertil i tvivl om, om dit tag skal bruge noget spritnyt spærtræ? Såfremt der er lagt an til utætheder, er det smart at istandgøre dit tag med nogle splinternye tagsten eller tagplader, så som eternit tagplader, inden der sker værre destruktioner. Nye tagsten vil være en fordelagtig investering ved sådanne tilfælde, for såfremt der kommer revner i dit tag, vil det muligvis føre til svamp, råddenskab plus vandskader i huset. Betydningsfuldt er det tilmed, at huset har spærtræ i ordentlig kvalitet hvad angår dit tag, af den årsag at det er tagets skelet. Hvad enten du overvejer at anskaffe noget spærtræ, spritnye tagsten eller tagplader, så anskaf det snarest, inden destruktionerne er blevet større.

Man behøver ej blive bange for, at nye tagplader har asbest i sig, hvis man bruger penge på dette. I starten af 80’erne endte det nemlig, at man brugte asbestfibre i eternit. Har du tag i eternit fra før år 1984, burde du få det udskiftet til nogle spritnye eternit tagplader, inden det begynder at gå i stykker, og der evt. kommer forurening med asbest. Vælger du at købe eternit tagplader, kan du antage, at de klarer sig i masser af år. Men det kommer også an på, hvor skrå en hældning taget har, hvor levetiden forlænges, jo højere tagets hældning er. De begyndende tegn på slid er sædvanligvis, at tagets overflade begynder at skalle af, el. der kommer revner.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>