Utallige forskellige udformninger af gardiner

Mangler du også gardiner? Jeg er just flyttet og har fundet ud af, at jeg må bruge penge på nogle gardiner. Når jeg hører udtrykket gardiner, kommer man til ubevidst at associere det med oldemors brugte, broderede gardiner, statiske og misfarvede p.g.a. evige tiders rygning, og så lange & fede, at de umuliggjorde store dele af lysindfaldet fra haven. Netop derfor var det nærmest ikke gardiner, som jeg funderede over, da jeg flyttede til en splinterny lejlighed , da jeg flyttede hjemmefra. Jeg fandt desværre ret snart ud af, at en eller anden slags overdækkelse er lækkert. Netop for at umuliggøre direkte sol ind i hjemmet, og også for at lukke omverdenen ude.

Indrømmet – på solskins- og regndage, er gardiner et must, samt nødvendigvis en markise ved siden af, så altanen er til at være på. Heldigt for mig er upraktiske og tunge gardiner utrolig gammeldags. Man kan se på utrolig mange divergerende former for gardiner – rullegardiner, persienner, foldegardiner, panelgardiner, og desuden gardiner, som miljøvenligt nedsætter din elregning. Nok er der lige en masse, der bør diskuteres, når gardinerne bestemmes. Hvor, samt hvilken form for åbning, er der tale om? Hvilken anvendelse skal dine gardiner have? Hvorledes skal betjeningen foregå? Kontraster samt visualitet? Markiser findes desuden i en stor variation. De fås som skygge, blokering af vind, tildækning eller tag. Hvad enten der er tale om markiser eller gardiner, er det letteste faktisk at prøve en gardinforhandler, så vil du være i sikkerhed mht., at du ender med gardiner og markiser, der er skræddersyede til dig, og bedst møder dine håb.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>